top of page

Državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade 2023, kategorija U20 moški

Ekipa Centra Moderne odbojke

12. avg. 2023

V Centru Moderne odbojke je med 12. in 13. avgustom 2023 potekalo Državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade U20 moški. Tekmovanje je privabilo 18 ekip, ki so se v napetih dvobojih pomerile v skupinskem delu. Nedeljski obračuni so prinesli zmago ekipi Grega Okroglič/ Vid Ranc, sledila sta ekipa Mohor Travnik/Jure Kocjančič ter Benjamin Mugerli/Bor Bratož na tretjem mestu.

DRŽAVNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI ZA MLADE 2023 V KATEGORIJI U20 MOŠKI:


Vikend 12. in 13. avgusta 2023 bo za vedno zapisan v spomine mladih odbojkarskih talentov ter njihovih navijačev, saj je v Centru Moderne odbojke potekalo izjemno Državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade v kategoriji U20 moški. Tekmovanje je postreglo z napetimi dvoboji, izjemnimi predstavami in navdušujočo energijo na igrišču.


V soboto, 12. avgusta, se je na mivkah Centra Moderne odbojke zbralo kar 17 ekip, ki so se pomerile v skupinskem delu tekmovanja. Ekipe so bile razdeljene v štiri skupine – zaradi odpovedi ena skupina s 3 ekipami, ena s 4 ekipami in dve skupini po pet ekip. Igralci so pokazali svoje odlično pripravljenost, borbenost in strast do odbojke, kar je ustvarilo resnično napeto vzdušje med tekmami.


V nedeljo, 13. avgusta, so se najboljše ekipe uvrstile v četrtfinale. Medtem ko so se nekateri igralci borili za svoje mesto na zmagovalnem odru, so drugi že okusili grenak priokus poraza. Vrhunci nedeljskih četrtfinalnih dvobojev so bili obračuni med ekipami Grega Okroglič/ Vid Ranc ter David Pograjc/Strah Tratar Nik, Mohor Travnik/Jure Kocjančič proti Miha Kosanc/Žiga Kordež, Liam Klinger/ Jaka Cestnik proti Lan Juvan/Jaša Šušterič ter Benjamin Mugerli/Bor Bratož proti Vid Urbančič/Gabriel Lakner. Na žalost sta morala Vid in Gabriel predati tekmo zaradi poškodbe, ostali igralci so pokazali neverjetno vztrajnost in so dali vse od sebe. Dve od treh tekem sta postregli s petimi seti. TAkos o se v polfinale uvrtili poleg Bora in Benjamina še Grega Okroglič/ Vid Ranc, Mohor Travnik/Jure Kocjančič ter Lan Juvan/Jaša Šušterič.


Zmagovalna ekipa Grega Okroglič/ Vid Ranc je s svojimi izjemnimi spretnostmi ter vztrajnostjo navdušila navijače in dokazala svojo prevlado na mivki. Drugouvrščena ekipa Mohor Travnik/Jure Kocjančič je pokazala izjemno močno tekmovalno dušo ter se s ponosom postavila na drugo stopničko zmagovalnega odra. Ekipa Benjamin Mugerli/Bor Bratož je s svojimi veščinami in odličnim ekipnim delom osvojila tretje mesto, medtem ko sta ekipa Lan Juvan/Jaša Šušterič prikazala izjemno vztrajnost, kljub temu, da sta predtem odigrala dve tekmi s petimi seti in se uvrstila na četrto mesto.

 

Po napetih dvobojih in vzhičenem pričakovanju je bila končna razvrstitev sledeča:

1.     mesto: Grega Okroglič/ Vid Ranc

2.    mesto: Mohor Travnik/Jure Kocjančič

3.    mesto: Benjamin Mugerli/Bor Bratož

4.    mesto: Lan Juvan/Jaša Šušterič


Čestitke vsem sodelujočim ekipam, zmagovalcem in vsem igralcem, ki so s svojimi predstavami naredili to prvenstvo nepozabno. V prihodnosti lahko pričakujemo še več odličnih turnirjev in izjemnih trenutkov na mivki!

bottom of page