top of page

Državno prvenstvo za mlade 2023, kategorija U18 Ženske

Ekipa Centra Moderne odbojke

15. jul. 2023

Navdušujoče Državno prvenstvo U18 za dekleta: Odbojka na mivki na visoki ravni

Državno prvenstvo U18 za dekleta


Dne 15.7.2023 je v Centru Moderne odbojke potekalo izjemno Državno prvenstvo za mlade v kategoriji U18 za dekleta, ki je postreglo z vrhunsko odbojko na mivki.


Kvalifikacije so potekale v soboto, kjer je sodelovalo kar 14 ekip, ki so se borile za uvrstitev na glavni turnir. Tekmovalno vzdušje je bilo napeto, saj so vse igralke dale vse od sebe, da bi se uvrstile med najboljše. Po napetih obračunih so se štiri najboljše ekipe: Miona Mitrakovič/Lavra Križanič, Tjasa Celarc/Nika Knep, Katjuša Plot/Neja Železnik in Naja Podlesnik/Vesna Horvat uvrstile na prestižni glavni turnir, ki je bil organiziran naslednji dan.


V nedeljo, 16.7.2023, se je na glavnem turnirju odvijala prava odbojkarska poslastica. Dekleta so s svojo izjemno tehniko, hitrostjo in sodelovanjem na mivki igrale čudovito odbojko. Njihov pristop in odnos do športa sta bila izjemna, kar se je odražalo v vsaki igri in potezi.


Občinstvo je uživalo v strastnih bojih med ekipami ter spremljalo vzpone in padce tekmovalnega duha. Dekleta so dokazala svoj talent in predstavila odbojko na mivki na najvišji ravni. Vsak potez je bil izveden z natančnostjo, močjo in agilnostjo, kar je dodatno povečalo vzdušje na igrišču.

Medtem ko so se ekipe odpočile med pavzo, so obiskovalci imeli priložnost, da se ohladijo in osvežijo v bazenu na mestnem kopališču. To je bil odličen način, da so si napolnili energijo za nadaljevanje dogajanja.


Med najboljše štiri ekipe so se uvrstile: Živa Donko/Taja Ferlež, Žana Blatnik/Neža Kodrun, Tjaša Celarc/ Nika Knep, Maša Rossi/Pia Rozalija Žalec,

Celoten dogodek je bil uspešno izpeljan in je prinesel nepozabno izkušnjo za vse udeležence. Državno prvenstvo U18 za dekleta je postreglo s športnim vzdušjem, čustvi in strastjo do odbojke na mivki.

Čestitke vsem ekipam za izjemne predstave in borbenost ter organizatorjem za uspešno izvedbo dogodka. Zahvaljujemo se tudi obiskovalcem, ki so podprli mlade odbojkarice in ustvarili čudovito vzdušje na tribunah.


Naj bo letošnje Državno prvenstvo za mlade U18 za dekleta le spodbuda za nadaljnji razvoj odbojke na mivki med mladimi in krepitev športnih vrednot. Veselimo se prihodnjih dogodkov, kjer bomo lahko ponovno uživali v vrhunski odbojki na mivki.
bottom of page