top of page

Kvalifikacijski turnir Državnega prvenstva za mlade U16, Portorož

Center moderne odbojke

2. jun. 2024

Naše igralke pokazale moderno odbojko na državnem turnirju

V soboto 1.6. in v nedeljo 2.6. je v Portorožu potekal kvalifikacijski turnir v odbojki na mivki za dekleta, za državno prvenstvo za mlade, mlajše od 16 let.


Na turnir se je prijavilo 44 slovenskih ekip. Organizator je ekipe razdelil v dve skupini. V soboto 22 in v nedeljo 22. Dekleta so razporedili v skupine po tri. Po skupinskem delu so sledili izločilni boji. Le 4 ekipe iz sobotnega dela in 4 ekipe iz nedeljskega dela tekmovanja so se uvrstile na finalni turnir državnega prvenstva


Klub Moderne odbojke je na tekmovanju zastopalo 5 ekip. Od tega Inti in Aida v soboto ter Mia in Eneja, Zara in Franja, Hana in Hana, Katjuša in Neja v nedeljo. Vseh pet naših ekip je pokazalo čudovito igro, borbenost in zavzetost. Žal je sistem tekmovanja določil, da sta se v četrt finalu srečali Katjuša in Neja proti Zari in Franji, kar pomeni, da smo sami izločili eno od boljših ekip na turnirju.


Zelo smo ponosni na Katjušo Plot in Nejo Železnik ter Hano Strle in Hano Bakan, ki so se uvrstile na glavni turnir, ki bo 15.6.2024 v Žužemberku in prav tako na ostale 3 ekipe, ki so pokazale odlično igro in znanje.


Med fanti sta se Andraž Vasle in Tian Boben uvrstila na končno 12 mesto, kar pomeni, da jima je malo zmanjkalo za uvrstitev med najboljših 8.


Ponovno smo pokazali, da se načrtno delo obrestuje in da v naših vrstah gojimo kvalitetne in vrhunske igralke in igralce.


Močno motivirani za naprej se veselimo novih treningov in turnirjev.bottom of page